Enllaços astronòmics


Us passe un seguit d’enllaços per ampliar informació sobre l’Univers i la nostra relació amb ell.

A banda d’aquesta antiga entrada on parlavem del Big Bang i la situació de la Terra, aquesta amb mapes de l’Univers o aquesta altra on parlavem de l’any internacional de l’astronomia i el seu node català . Podeu fer una ullada a la imatge astronòmica del dia o ací per trobar més imatges i enllaços. Microsoft intenta la competència amb GoogleSky amb el WorlWide Telescope i un projecte planetari multidisciplinar és The World at Night (TWAN) amb paissatges cellestials d’arreu. Un projecte també espectacular és GigaGalaxy Zoom que inclou, entre altres imatges de grandíssima resolució, una panoràmica de l’espai de 360 graus, tal com es veu a ull nu i un zoom del centre de la Via Làctia.

En Astronomia.org trobareu un recull de fenòmens del darrer mes i ací o ací trobareu l’hora de sortida i posta del Sol a les principals ciutats del món. També podreu calcular-la vosaltres mateixa o aprofundir més al web de Serviastro de la U.B

Es pot visitar el departament d’Astrofísica o l’Observatori de la Universitat de València o Spaais des de les Illes. També visitar el cel austral amb l’Observatori Europeu Austral (ESO). Finalment, teniu un complet portal engegat pel CSIC i adreçat a secundària amb simulacions, vídeos i més.

Podeu acabar amb uns mots encreuats o participant -individualment o en grup- a la primera edició del Joc del Big Bang des d’octubre fins a finals d’any.

I, si voleu, descarregueu-vos el calendari Astrònomes que van fer història.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/36I9LIDmMhc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s