Animacions, Stellarium, eclipsis i fases de la Lluna


Tal com vam quedar, us adjunte un seguit d’enllaços relacionats amb els eclipsis i les fases de la Lluna. Pel mateix preu us deixe l’enllaç per descarregar-vos el programa que hem fet servir a pràctiques, l’Stellarium.

Podeu trobar generalitats sobre l’ Univers en aquesta web de l’xtec i sobre la Lluna en un curs d’astronomia. A la NASA trobareu un portal sobre eclipsis de Sol i Lluna amb informació dels de l’any 2008 al 2010. A Mr. Eclipsi hi ha un portal d’introducció als eclipsis llunars i a la BBC altre sobre els eclipsis solars. A més d’un recull de qüestions bàsiques i molts més recursos.

Podeu trobar animacions variades a la NASA o d’altres fetes amb l’Stellarium. Ací teniu una animació sobre els eclipsisis solars totals. També podeu descarregar-vos una simulació completa vista des de l’espai de l’eclipsi del 2006.

Més concretament podeu veure una pàgina a Serviastro sobre l’eclipsi parcial de Lluna de l’agost de 2008 o sobre el total de 2007. També trobareu el del 2009 a la pàgina d’Astronomia.org.

Pel que fa al Sol, a banda de qüestions generals, trobareu una animació de l’eclipsi anular del 2005 i al web d’Eduard Masana pàgines sobre els eclipsis totals del 1999 a Turquia i 2001 a l’Àfrica, on hi ha una seqüència animada. A la web de l’IEEC trobareu el que es va veure a la Península Ibèrica el 2006 amb diverses animacions. Finalment a Serviastro trobareu el total que s’ha vist a la Xina el 2009.

Pel què respecta a futurs esdeveniments, trobareu l’anular solar del 2010.

Per acabar, sobre les fases de la Lluna també disposeu d’abundant material. Generalitats a banda, hi ha una MUD a l’Edu365 o la imatge de la Lluna actual; a Serviastro trobareu totes les fases del 2009 i del 2010 i teniu dos potents simuladors com el del final de l’article ací i ací.

Al youtube hi ha gran quantitat de vídeos relacionats amb el tema, hi ha alguns que expliquen perquè els solars sols es veuen en determinats llocs o d’altres més generals. I d’altres són més artístics.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/tIE1MTGz4eI" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://astro.unl.edu/naap/lps/animations/lps.swf" width="500" height="500" wmode="transparent" /]

Anuncis

Un pensament sobre “Animacions, Stellarium, eclipsis i fases de la Lluna

  1. Retroenllaç: El satèl.lit natural de la terra | sant jordi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s