It’s evolution


It´s not about power, but about reproduction and love.

Only then can you win in evolution.

En aquest enllaç trobareu el portal de la Universitat de Tübingen sobre el projecte Darwin Rocks, amb el  vídeo també al Youtube amb subtítols. A sota teniu la sinopsi que fan els mateixos autors del vídeo.

Com ja hem comentat, l’objectiu de les activitats era  trencar algunes concepcions errònies i, sobretot, anar arraconant el concepte de cadena evolutiva lineal per deixar de pensar en baules perdudes i per substituir-lo pel més ajustat d’arbre de la vida.

  • Ací teniu un vídeo per il·lustrar la descoberta de Darwin, i al portal Tree of life podeu navegar per les diverses branques.

Què ha passat?
Després de 127 anys el Professor Darwin retorna al seu laboratori per treballar en la seva teoria i per esbrinar per què algunes persones interpreten la seva declaració supervivència del més apte com supervivència del físicament més fort. Vol demostrar experimentalment que això no és massa correcte.

Darwin mira per un microscopi a una placa de Petri. Sorprenentment, hi ha un camp de futbol a la placa on comença un partit: Una equip taronja i un  morat, mixts tots dos, comencen a jugar. L’equip morat és molt fort i tècnic, i exclusivament se centra ha vèncer. L’equip taronja és clarament inferior, però s’ajuden i es preocupen l’un per l’altre. De tornada al seu laboratori el professor pren algunes notes.

La segona vegada que mirem el camp de futbol han passat 25 anys i la majoria dels jugadors són ara vells. L’equip morat encara és millor, però l’equip taronja ha crescut i els nens hi estan jugant ara. En la tercera generació, una altra vegada 25 anys més tard, l’equip morat és encara més vell i s’han tornat bastant fràgils, són gairebé al final de les seves vides, fins i tot s’ha de treure del camp un jugador .

L’equip taronja, al contrari, ha proliferat: s’han estimat l’un a l’altre i han produït descendència. Els jugadors més vells viuen en els seus nens i guanyen el torneig sobrevivint, no com individus aïllats, sinó com a família gran.

Això és, naturalment, una raó per a que el Professor Darwin ho celebri amb els seus col·legues. Finalment, podria demostrar el que havia dit sempre: No és sobre la potència, sinó sobre la reproducció i l’amor. Només llavors pots vèncer en l’evolució.

[kml_flashembed movie="http://www.bobainsworth.com/fossil/Earths_timeline_dw%5B1%5D.swf" width="500" height="450" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/zNL-eq9bn-g" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s