Darwin i Alfred Wallace. Per Marta Garcia


Article de divulgació de la Marta Garcia per a CMC sobre Darwin i Alfred Rusell

Charles Robert Darwin  va ser un naturista anglès que va postular, que totes les espècies d’éssers vius han anat evolucionat amb el temps a partir d’un avantpassat comú mitjançant un procés anomenat selecció natural. Amb només 16 anys va ingressar a la Universitat d’Edimburg, a poc a poc va deixant en banda el seus estudis  de medicina per dedicar-se a la  recerca d’invertebrats marins. Posteriorment, va tenir una nova passió que va ser la Universitat de Cambrige per fer ciències naturals. El segon viatge que va fer Darwin va ser HMS Beagle va consolidar la seva fama com un extraordinari geòleg, les observacions i teories recolzaven les idees uniformismes de Charles Lyell, mentre que la publicació de seu article en un diari sobre el seu viatge el va fer cèlebre. Al cap d’un temps, es trobava redactant la seva teoria en 1858 quan Alfred Russell Wallace li va enviar un assaig que descrivia la mateixa idea, Darwin va realitzar una publicació conjunta de les dues teories.

Alfred Rusel Wallace va néixer el 8 de gener de 1823 a Gal, en una família de escassos recursos econòmics. En la seva joventut va ser autodidacta i freqüentava habitualment biblioteques i instituts, posteriorment va ser constructor i mestre en la ciutat de Leiceste.

L’ortodòxia dominant a occident, pregonava que Déu era el creador de totes les espècies. Aquesta teoria religiosa, era també recolzada per biòlegs com William Whewell, el qual va escriure: “Les espècies tenen una existència real en la natura i no hi ha una transmutació d’uns a altres”. Entre 1854 i 1862, època de la troballa de la selecció natural, va viatjar per Indonèsia recollint espècimens i informació que després utilitzarà en les seves publicacions. En 1858 va escriure un nou article on proposa a la selecció natural com el mecanisme explicatiu de la transmutació de les espècies.Wallace va remetre l’article a Darwin per a la seva revisió. Quan aquest ho va llegir, es va trobar amb el que va qualificar com el millor resum imaginable de les idees que ell mateix gestava des de feia més de vint anys.

Després de consultar amb Charles Lyell i el mateix Wallace, Darwin va fer una presentació pública davant la Societat linneana de Londres, acreditant a Wallace com codescobridor. Aquesta presentació es va realitzar, davant la Societat, l’1 de juliol de 1859.

En la meva opinió, Darwin va ser un gran personatge i gràcies a ell i a Alfred va donar un gir a la societat ja què sabem tota la teoria de l’evolució. Per ells va ser un gran treball amb molta dedicació i esforç.

Fonts:

http://es.wikipedia.org/wiki/Alfred_Russel_Wallace

http://es.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s