Neodarwinisme. Per Elena Fernàndez


Article de divulgació de l‘Elena Fernàndez per a CMC sobre Neodarwinisme.

Per començar, diré que el tema sobre el que vaig a argumentar és el Neodarwinisme. Em sembla un tema interessant en quant el que es refereix a l’evolució de l’ésser humà i a continuació explicaré de que tracta i exposaré els motius pels quals em sembla una teoria bona i acceptable.

El neodarwinisme intenta unir el darwinisme amb la genètica de caràcter moderna i va estar formulat al segle XX a les dècades del 30 i el 40 per científics com G. G. Simpson, Mayr, Huxley, Dobzhansky, Fischer, Sewall Wright etc.

Aquesta teoria defensa la selecció natural i a més a més, ens diu que els fenòmens evolutius tenen lloc gràcies a les mutacions i al darwinisme. Darwin va comprovar que les espècies que aconseguien tenir més èxit comptaven amb una varietat de genotips que donaven al conjunt de l’espècie una diversitat de gens que li feia més fàcil adaptar-se més bé als canvis ambientals.

Jo crec que pot ser possible que les espècies a poc a poc hagin anant canviant amb el pas dels anys i això hagi donat lloc a l’evolució, i també es cert que l’ésser humà ha de lluitar per estar millor i que s’ha d’adaptar al seu medi i intentar superar-se i avançar positivament. Sabem que en general una persona que intenti progressar i aconseguir coses positives a la seva vida ho aconseguirà amb més freqüència que una persona que no ho intenti tant. Per tant diguem que l’estat anímic, l’interès per la supervivència, la motivació i l’afany per millorar de cada un pot tenir molt a veure amb el que aconseguim a la nostra vida i la nostra posició. Per tots aquest motius opino que la teoria d ela selecció natural, que l’ésser que s’adapti més bé al seu medi obtindrà una major supervivència, i que el fet de que les espècies van evolucionant a poc a poc amb el temps seria correcta; ja que té lògica i ens explica motius pels quals podem anar a favor d’ella.

Cal comentar es clar que no totes les teories que s’han exposat al llarg de la història han estat correctes, però una teoria si es basa amb fets reals i amb fets que tenen sentit; incrementa el seu nivell de veritabilitat.

I per últim i com a conclusió final, diré que jo crec en aquesta teoria i a més a més, trobo que es agradable veure com hi ha persones (com va fer Darwin) que ens faciliten adquirir una teoria sobre la nostra procedència, que ens aporten més dades i coneixements científics i raonables, que ens ajuden a pensar més, i que ens permeten saber conceptes molt interessants i útils sobre la ciència.

Les meves fonts per fer aquest text argumentatiu han estat:

El llibre de text de Ciències per al món Contemporani de 1er de batxillerat

http://genesis.uag.mx/edmedia/material/vidayev/tema06.cfm

http://www.molwick.com/es/evolucion/138-neodarwinismo.html

http://es.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADntesis_evolutiva_moderna

http://tere001.wordpress.com/%C2%BFque-el-neodarwinismo/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s