Darwin i el Beagle. Per Judith Castillejos


Article de divulgació de la Judith Castillejos per a CMC sobre Darwin i el Beagle.

El comandant Beaufort va aprovar la sugerència i va realitzar varies gestions que van acabar per nombrar a Charles Darwin, jove molt aficionat a la geologia i a totes les rames de l’historia natural. Darwin va acceptar embarcar-se però amb les condicions de que tindria la llibertat de deixar el Beagle i retirar-se de la expedició quan ell ho estimaria adequat i que pagaria una part justa dels gastos de la càmera del comandant de la nau. Durant el viatge Darwin va passar molt de temps fora del buc, tornant a bord d’acord amb les dates programades quan el Beagle regressava al port. Va fer llargs viatges a l’interior de la Patagònica i en les costes de Xile. Dels quasi cinc anys que va durar la expedició, Darwin va estar tres anys i tres mesos en terra i divuit mesos al mar.

El Beagle va salpar de la badia de Plymouth el 27 de Desembre de 1831 i va arribar a Falmouth el 2 d’Octubre de 1836.

L’objectiu del Beagle va ser molt divers es va poder investigar la formació dels atolons de les illes Cocos fins i tot Darwin va investigar els diversos animals de cada lloc on visitava així com la seva evolució.

En Xile, Darwin va ser testimoni d’un terratrèmol, observant indicis d’un aixecament del terreny, entre els que es trobaven acumulacions de valves de muscles per sobre de la línea de la marea alta.

El viatge el va fer juntament amb Fitz-Roy i amb Augustus Earle y a Sir George James Stebbing, com a persona capacitada per al manteniment dels cronometres i la reparació dels instruments de bord.

La ruta que va seguir Darwin va ser la següent:
-Primer va a passar per Santiago en Cabo Verde.
-Després va passar per Brasil.
-Monte hermoso.
-Terra del foc.
-Xile
-Illes Galàpats.
-Australia.
-Illes cocos.
-Ciudad del Cabo
-I per últim, les illes Malvines.

En la meva opinió, crec que el viatge que va realitzar Darwin va ser molt beneficiós per el desenvolupament de la seva teoria i que li va servir per conèixer més sobre les espècies i el seu desenvolupament.
Un aspecte curiós que m’ha semblat és el moment en que va estar en Austràlia, quan va veure a la rata marsupial i al ornitorinc perquè li van semblar molt estranys i fins i tot va dir que eren como si dos creadors els hagueren creat al mateix cop.

Judith Castilejos

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s