Darwin i Wallace. Per Carla Martin


Article de divulgació de la Carla Martín per a CMC sobre Darwin i Wallace.

Alfred Wallace és conegut per haver proposat independentment de Darwin una teoria de l’evolució per mitja de la selecció natural, que va motivar a Charles Darwin a publicar la seva pròpia teoria.

Alfred Wallace va començar a especular un dia que estava amb febre al llit i es va formular la següent pregunta: “Perquè alguns animals moren i uns altres sobreviuen?” i ell es va respondre a ell mateix dient-se que a lo millor no era casualitat que sobrevisquessin un tipus de animals i altres no, ja que uns animals comparats amb altres tenien unes diferències físiques que potser feien que poguessin sobreviure millor, també va començar a especular dient que els canvis que hi havia en una mateixa espècie passats els anys és a dir l’evolució del cos,tenia alguna cosa a veure amb la supervivència,és a dir, canvis per a facilitar la reproducció, l’alimentació, la defensa, etc… perquè només sobreviuen els més forts i els que es reprodueixen més.

La seva relació amb Darwin va ser per cartes, adonant-se de que tenien un pensament molt similar, ja que les seves especulacions eren semblants; Darwin també l’explicava que estava elaborant una teoria que més tard publicaria, i felicitava a Wallace per els seus avanços.

Més tard Wallace enviaria un assaig del llibre de “On the Tendency of Varieties to Depart Indefinitely From the Original Type” demanant-li consell a Darwin sobre si valia o no valia la pena publicar-ho. Darwin al adonar-se’n que s’assemblava tant a allò que ell havia anat elaborant durant 20 anys i veient que estava molt ben resumit va decidir publicar-ho tot fent a Wallace co-descobridor.

Al publicar-ho no va tindre gaire repercussió, però a partir de el llibre de Darwin “el origen de las especies” , Wallace va ser un dels defensors més aferrats a allò que deia Darwin, Va haver-hi molts escrits desacreditant a Wallace i a Darwin, dient que un havia robat a l’altre la teoria i que realment Darwin se’n havia aprofitat.

En la meva opinió crec que la teoria de Darwin i Wallace és una teoria força lògica i que pot ser que sigui vertadera ja que té sentit que el nostre cos hagi variacions per tal de sobreviure millor i en el cos dels animals encara més.

I sobre lo de que Darwin es va aprofitar de Wallace jo crec que es van complementar un a l’altre però que també es lògic que desprès d’estar treballant Darwin durant més de 20 anys s’emporti ell més mèrit que Wallace.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s