Homo antecesor. Per Marta Garcia


Narració d’una jornada en la vida del Homo antecessor de la Marta Garcia per a CMC

L’ homo antecesor era una espècie de fòssil que agrupen dins del gènere homo. Els seus individus eren forts i alts, amb una cara molt similar els humans moderns però amb un cervell més petit.

El descobriment es va donar en el jaciment d’Atapuerca. Els fòssils tenen un milió d’anys. Podrien ser els antecessors de la nostre espècie. Si bé la seva capacitat cranial, com ja he dit, és una espècie molt semblant a la nostra amb un volum corporal lleugerament més gran.

La majoria de les restes humanes trobats estan en un estat de conservació òptima.Es tracta en general de fragments de diferents volums. Molts d’aquests coincideixen en les marques que tenen a saber: talls, cops produïts amb pedres, fractures, etc .. Tot això indica que hi ha una probabilitat molt alta que l’Homo antecessor hagi practicat el canibalisme. Al seu torn s’han trobat fractures al crani i en l’esquelet post cranial, el que indica un consum real i total delscadàvers.

El descobriment de l’Homo Antecessor va revolucionar la manera de veure l’arbre d’homínids. És un descobriment de major importància pel fet que sembla demostrar l’existència d’humans habitant el territori europeu fa més de 800.000 anys.

Marta García Cachinero.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s