Darwin i la teoria de l’evolució, avui


Portada del llibre

Portada del llibre

Ara fa una estona s’ha presentat -amb un complet programa– la publicació La teoria de l’evolució, avui, coeditada entre el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’ Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (IMEB).

Els continguts estan basats en els textos de 14 científics de la UB, la UPF i del propi Museu, i reflexionen -com comenten al nou blog del Museu– sobre l’Evolució, un concepte permeable a diverses fonts de coneixement i que supera molts cops les barreres entre les diverses disciplines.

Un concepte protagonista de molts debats en els quals hi participa la ciència, per tal d’actualitzar-lo amb les últimes descobertes i per trencar tòpics i errors.

És l’evolució, un fet o una teoria?  hi ha diversos tipus de selecció?, pot haver evolució sense adaptació?  les extincions poden ser selectives? Evolució gradual o puntual? La coevolució està renyida amb la selecció natural?.

La guia tracta de proporcionar claus i respostes a aquestes preguntes i uns quants arguments bàsics per refrescar les nocions essencials de l’evolució a la llum del coneixement actual de la ciència. La matèria primera de la ciència són exclusivament les hipòtesis que es puguin provar o refutar, mentre que l’espiritualitat pertany a una altra dimensió, tan humana com la recerca científica, però diferent.

Podeu descarregar-vos una còpia en PDF del llibre o seguir l’activitat del museu al seu blog, a Twitter o al Facebook.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s