Taula periòdica i codis QR


L’altre dia, al blog Experimentació lliure i al Pepquímic, es feien ressó de la publicació d’una taula periòdica feta amb codis QR.

En la Taula, cada element es representa amb un codi QR amb la  informació bàsica (nom de l’element, nombre atòmic i  densitat).

Codi QR homeòstasi

Codi QR homeòstasi

Si no teniu clar de que va això dels codis QR, queda ben clar amb la definició de la wikipèdia…  codi de barres en 2 dimensions (codi matriu) que pot emmagatzemar fins a 7089 caràcters numèrics o 4296 caràcters alfanumèrics (contràriament al codi de barres tradicional que només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters) o 2953 octets .

Per accedir a la informació encriptada en un qr-code, és necessari un dispositiu digital de captura d’imatges i un software lector de codis QR (per exemple aquest).

Té l’avantatge de poder emmagatzemar moltes informacions, tot i ser petit, i ràpid d’escanejar. Així, les sigles QR deriven de Quick Response ja que el contingut pot ser desxifrat ràpidament… Feu la prova amb el de la dreta i us conduirà a la pàgina principal del blog 😉

Més informació sobre codis QR a un antic Espai internet amb molts més enllaços, idees per aplicar-lo a l’ambit escolar o, fins i tot, algun generador de codis per a que us llenceu. 🙄

Taula QR

Taula QR

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s