Eines per combatre els virus i les sobredosi per power point


Partint del fet que mai de la vida recitarem la presentació ni donarem l’esquena a l’audiència. I com a patidor -a aquestes alçades de la vida- d’uns quants centenars de presentacions al llarg de situacions i contextos variats…

Us passe tres senzilles pautes i més d’enllaços, per a complementar els d’una entrada anterior al blog amb exemples de presentacions amb pautes i mostres de que fer i no fer per evitar la mort per sobredosi.

Crec que les tres qüestions bàsiques, per incrementar una bona retentiva de la informació i evitar aquella sobredosi serien:

  • Simplicitat i senzillesa. Digueu-li regla del 6×6 (sis línies amb sis paraules per línia) o, en tot cas, no més de 8 línies per diapo. La qüestió és que hi haja molt espai clar per focalitzar en els conceptes que volem marcar.
  • Contrast i bona lletra. Una presentació de mal llegir (amb massa tipus de lletra, coloraines, animacions,…), acabarà per avorrir o bloquejar a l’audiència, la qual desconectarà o es perdrà.
  • La lletra amb imatge entra. Ja ho deien els clàssics, una imatge val per mil paraules… i això en una presentació ja hem dit que és d’agrair. I si a sobre pot ser amb humor, segur que es recordarà molt més fàcilment.

Pel que fa als enllaços, teniu:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/lpvgfmEU2Ck" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Com presentar el Treball de Recerca (IES Forat del Vent) from Carles Caño on Vimeo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s