III Gimkana Naturalista a la Mola


Imatges de l’alumnat de 1r d’ESO del curs 2015-2016 participant a la III Gimkana Naturalista a la Mola duta a terme com un taller de les activitats de Sant Jordi de l’INS Montserrat Roig de Sant Andreu de la Barca.

[slideshow_deploy id=’3954′]

 

Anuncis

Bully dance o la intimidació animada al pati


Us adjunte el vídeo que hem vist abans a tutoria, es tracta de Bully Dance, un curt d’animació que planteja el paper de la pressió de grup, la responsabilitat i les lluites de poder en la intimidació i el bullying, un fenomen generalitzat malauradament.
Quan algú es clava amb un membre més petit del seu grup, tota la comunitat s’ha d’involucrar. L’agressor, que aprenen, és ell mateix una víctima a casa seva.
El vídeo és part d’una sèrie (ShowPeace) de pel·lícules d’animació dissenyat per explorar els conflictes i la resolució de conflictes

A sota teniu el vídeo a Youtube i al Edu3

També teniu el 30 minuts que hem vist després.

Edu3.cat

Bases dels concursos de Fotografia i Micro-relats 2016


S’acosta la setmana de Sant Jordi i des del departament de Ciències i la comissió d’Escoles Verdes han convocat dos interessants concursos. Per a tots dos hi ha de termini fins al proper 20 d’Abril.
D’una banda, adressat a l’alumnat del centre, un concurs de micro-relats científics amb dues categories.

  • Relat curt .
  • Conte il·lustrat.

De l’altra, amb una convocatòria oberta a tota la comunitat educativa del centre en general, un segon concurs de fotografia ambiental.

En aquests enllaços trobareu les bases completes del concurs de micro-relats i del de fotografia

Feu-hi una ullada i animeu-vos a participar…

 

Visitem el Valentí Masachs amb l’alumnat de CTMA


El passat 15 d’Octubre, l’alumnat de CTMA de 1r i 2n de Batxillerat va anar a Manresa a visitar el Museu de Geologia Valentí Masachs que la UPC hi manté allà.

A més de visualitzar l’extensa col·lecció de minerals i roques, i contrastar algunes de les seues propietats, vam poder reflexionar sobre les utilitats i els impactes associats a l’ús d’alguns d’aquestos recursos i sobre les estratègiques aplicabilitats dels anomenats minerals del futur.

Ací trobareu algunes imatges de la visita.

https://photos.gstatic.com/media/slideshow.swf

Visualitzant l’escala del Sistema Solar


A l’hora de treballar aspectes sobre l’Univers un dels principals problemes és la visualització, comprensió o representació de les enormes distàncies i mesures que s’hi donen. A sota teniu un parell de vídeos per ajudar a fer-se una idea aproximada.

Al primer dels dos, sobre el llit sec d’un llac, un grup d’amics ha dut a terme un model a escala del Sistema Solar amb les òrbites planetàries corresponents. Una molt bona representació del nostre lloc a l’Univers.

Al segon, fent servir una animació, es representen les mides i les distàncies relatives dels principals astres del Sistema Solar.

 

Gimkama Naturalista a la Mola per Sant Jordi


Imatges de l’alumnat de 1r d’ESO del curs 2013-2014 participant a la I Gimkana Naturalista a la Mola duta a terme com un taller de les activitats de Sant Jordi de l’INS Montserrat Roig de Sant Andreu de la Barca

https://photos.gstatic.com/media/slideshow.swf

Fem recerca, aillem proteïnes


Dimecres passat amb l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat de Biologia vam fer una sortida per dur a terme un tastet de com es treballa en un centre de recerca.
Vam anar de visita al Parc Científic de Barcelona (PCB) i vam dur a terme el taller Construïm proteïnes del programa Fes Recerca!

Ací teniu algunes imatges

https://static.googleusercontent.com/external_content/picasaweb.googleusercontent.com/slideshow.swf